Ekstremværet Ingunn

Ekstremværet Ingunn ventes å nå Rindal onsdag 31.januar på ettermiddagen. Det er lokalt varslet liten kuling, men med kraftige vindkast

Rindal kommune hadde møte i kriseledelsen i dag formiddag. Med bakgrunn i varsel i samband med ekstremværet Ingunn, er følgende beslutninger tatt:

 

Rindal skole

Onsdag 31.januar. Grunnet utfordringer med skoleskyss, vil skolen i Rindal stenge 1330 onsdag 31.januar. SFO har vanlig åpningstid. 

Torsdag 1.februar vil skolen være stengt på grunn av innstilt skoleskyss. Beslutning om innstilt skoleskyss er tatt i samråd med VY som utfører skoleskyss. Det vil bli gitt tilbud om hjemmeskole/hjemmeundervisning. Det gies SFO-tilbud til elever i 1-4.klasse der begge foreldre er i samfunnskritiske stillinger.  

 

Helse og omsorg

Det opprettes lokal legeberedskap i tilfelle stengte veier.

Det er gjort ekstra tiltak i hjemmetjenesten, og de som er berørt av dette vil være varslet. Det er satt opp ekstra bemanning. Dagtilbudet torsdag 1.februar er avlyst.

 

Barnehage

Barnehagene i Rindal holdes åpne torsdag 1.februar, men med redusert åpningstid.

Barnehagene blir åpne fra 0730 til 1600. Kommunen anbefaler å holde barn hjemme, hvis det er mulig.

 

Røde kors.          

Røde kors i Rindal er satt i forhøyet beredskap og vil kunne bistå på flere områder hvis situasjonen tilsier det.

 

Rindal kommune anbefaler innbyggere å følge med på værvarselet for 31. januar og 1.februar. Sikre løse gjenstander og tak, og vurder nødvendigheten av ferdsel i denne perioden. 

Det kan være risiko for strømbrudd. Innbyggerne oppfordres derfor til å følge generelle forberedelser for dette. DSB sine anbefalinger: sikkerhverdag.no 

Rindal kommune følger nøye med på situasjonen, og på utviklingen av ekstremværet Ingunn. Det blir nytt møte i kriseledelsen i Rindal kommune torsdag 1.februar 0900. 

 

Teknisk Vakt: 41 64 50 70

 

Ved ytterligere spørsmål, kan media ta kontakt med: 

Ordfører Mildrid Kattem Aune: tlf 95 17 49 74 

Kommunedirektør Mons Otnes: tlf 41 50 77 87