17. mai markering i Rindal

Tradisjonelt folketog og ettermiddagsarrangement den 17. mai avlyses, men det arbeides med både alternativt tog og digitalt program.

Klikk for stort bilde   

Hovedkomiteen for 17. mai i Rindal har vært i arbeid en stund, og det var tidlig klart at det i år ikke vil bli gjennomført noen "normal" markering med bakgrunn i Korono-situasjonen og nasjonale retningslinjer for denne type arrangement.

På lik linje med flere andre kommuner vil vi derimot prøve å få til en digital markering med bl.a. en egen 17. maiproduksjon med taler, musikk og andre innslag som vil bli sendt ut via en digital plattform i løpet av 17. mai.

I tillegg er det også en mulighet for direkteinnslag fra bl.a. gudstjeneste. Som en erstatning for folketoget arbeides det nå med et alternativt tog med deltagelse fra bl.a. veteranbiler og andre kjøretøy.

Etter nye kjøreregler og smittevernstiltak for øvinger og samlinger for kor og korps er det nå større mulighet for å planlegge og forberede mulig deltagelse under 17. mai, og det er allerede avklart at det vil bli korpsmusikk flere steder den 17.

Det vil bli lagt ut mer informasjon når flere av detaljene kommer på plass, men endelig program kan ikke forventes før i uke 20 (men i god tid før den 17.).