Oppfriskningsdose av koronavaksine

Statusoppdatering koronasmitte og vaksinering uke 49

Oppdatert 11.12.21:

uke 49 har vi hatt ett tilfelle av korona. Dette var kjent nærkontakt, og det har ikke dukket opp nye smittetilfeller som følge av dette så langt. Ingen ytterligere personer er satt i karantene, og vi har ikke hatt mistanke om Omikronsmitte.

Slik situasjonen i Rindal er nå, har vi god kontroll og oversikt.

Jeg vil berømme innbyggerne for deres innsats når det gjelder å følge koronarestriksjonene.

De siste ukene har vi hatt en stor oppslutning rundt 3.dose og såkalt oppfriskningsdose. Alle > 65 år har enten fått sin 3.dose, eller fått tilbud om sin 3.dose. Det samme gjelder de >45 år og alle >18 år med risikofaktorer, der det har gått minst 5 mndr fra dose 2. De siste 2 ukene er det satt rundt 400 koronavaksiner, og det er veldig bra.

Den 16/12 er siste ordinære vaksinedag før jul. Neste mulighet blir 6/1-2022.

Om du ikke har fått time enda, men er i målgruppen, send e-post til korona@rindal.kommune.no

NB! Det skal ha gått minst 5 mndr fra 2.dose. Dersom du har gjennomgått korona, gjelder egne regler, se lenken under.

Dersom noen har spørsmål rundt koronavaksine generelt, anbefales å lese på denne lenka

...

Oppdatert 02.12.21:

Info om oppfriskningsdose

I tråd med nasjonale anbefalinger, er vi godt i gang med oppfriskningsdoser.

Vi har nå gitt et tilbud til alle over 45 år og de med risikofaktorer >18 år der det har gått 6 (-5) mndr fra dose 2. Siste dag med vaksinering før jul er 16/12.

Vi kommer til å sette opp nye dager i januar, enten 6. eller 13. januar, for de som ikke har mulighet før jul.

Ta kontakt med oss på korona@rindal.kommune.no, dersom du er i målgruppen (over 45 år og de med risikofaktorer >18 år der det har gått 6 (-5) mndr fra dose 2) og ikke har mottatt SMS om time til vaksinering.

Oppdatert 18.11.21:

Vi har kommet i gang med dose 3 til helsepersonell og de >65 år.

Hvis du ikke har fått time og er >65 år, og det har gått minst 5 mndr (tidligere 6 mndr) fra dose 2, ber vi deg om å ringe Rindal legekontor, eller send e-post til korona@rindal.kommune.no.

Dette gjelder også om du enda ikke har vaksinert deg.

For å klare å redusere antallet som blir smittet og sykehusinnlagt framover, er det viktig at så mange som mulig lar seg vaksinere. Helsetjenesten i hele landet er svært presset, og det merker vi også godt lokalt.

---

Alle > 65 år og helsepersonell med pasientkontakt får tilbud i denne omgangen. Dette er etter føringer fra nasjonale myndigheter. Vi kommer til å sende ut sms-varsel om time til alle som har fått to doser. Oppstart er i uke 46.

Det skal gå 6 mnd fra 2. til 3. dose.

Hvis du er immunsupprimert, og ikke har fått tilbud om 3.dose, ber vi deg også om å ta kontakt med oss.

Dette gjelder også barn 12-15 år og ungdom 16-17 år. Er det andre som ikke har fått noen av vaksinedosene enda, nøl ikke med å ta kontakt.

Dersom du IKKE ønsker 3.dose, ber vi deg ta kontakt med legekontoret på telefon 71 66 44 00, eller send e-post til korona@rindal.kommune.no

Vaksinering av gruppen 18 til 65 år med underliggende sykdom som kan øke risiko for alvorlig forløp av koronavirusinfeksjon, er aktuelt på sikt

Dere når oss på legekontorets telefon 71 66 44 00 eller e-post korona@rindal.kommune.no