Sommerles-kampanje

Sommerles er fra 2018 en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene.

Mål:

Få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom en lang sommerferie!

Periode

1.juni – 31. august

Målgruppe:

Gratis tilbud for alle barn i 1. til 7.trinn! 

Registrering:

For å delta, må barna lage egen profil på Sommerles (åpner ikke før den 1.juni). Foresatte må gi sitt samtykke til at barna deltar, og barna kan heller ikke registrere seg uten å bruke foresattes epostadresse.

Ved å bruke elementer fra spill, har Sommerles vist seg å være aktuell og populær blant barna. På nettsiden Sommerles  samler barna XP/poeng for hver leste side, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale troféer. Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket.

Deltagerne kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve. 

Sommerles er opptatt av etikk og god skikk og bruk, og de bibliotekansatte følger derfor med på at all oppførsel inne på siden er av positiv karakter. Sommerles forholder seg til, og følger de nye personvernreglene (GDPR) som trådte i kraft 25.mai 2018.

Sommerles samarbeider med Leser søker bok, Foreningen Les og Norsk lyd og blindeskriftsbibliotek for å kunne skape en så god leseopplevelse til så mange barn som mulig. Fra sommeren 2018 finnes sommerlesfortellingen også som lydfil, og vi gjør det vi kan for at all tekst på nettsiden på sikt skal være så tilgjengelig som mulig for alle barn.