Sikker digital postkasse

En del statlige kontorer tar i bruk digital postlevering allerede nå, og Rindal kommune kommer til å ta i bruk sikker digital postkasse i løpet av 2016. Gjør deg kjent med hvordan dette vil fungere, og om hvordan opprette/velge digital postkasse. Gjør deg kjent med valgmulighetene på norge.no.

Vil du motta digital post fra det offentlige - ett sted, miljøvennlig og sikkert?

Det finnes 3 sikre digitale postkasser som innbyggerne kan benytte i Norge:

  • Digipost, som eies av den norske post.
  • E-boks, som eies av den danske post.

Hvis du ikke gjør noe aktivt selv, vil brev fra kommunen fortsatt sendes til Altinn. Har du ikke logget inn og åpnet posten innen 2 dager, vil det automatisk bli sendt på papir i post.
Velger du Digipost eller e-Boks sendes brevene til din valgte postkasse. Du kan bytte mellom Digipost og e-Boks uten ekstra kostnad om du vil prøve. Du må ha fylt 15 år for å registrere deg som bruker. Næringsliv og innbygger vil motta digital post på www.altinn.no .

Dette kan virke forvirrende og kritikere spør hvorfor det ikke finnes kun en sikker digital postkasse? Grunnen til at Digipost og e-Boks kommer i tillegg til Altinn, er at du som innbygger selv skal ha mulighet å velge postkasse samt at departementet ønsket å gå ut på åpent anbud for å gi konkurranse til tilbyderne.  Difi, som er nasjonalt ansvarlig for sikker digital postkasse ønsker på sikt at alle innbyggere skal bruke Digipost eller e-Boks og at Altinn kun skal brukes av næringslivet.  


Vil du fortsatt motta post på papir?

Har du allerede en digital postkasse, men ønsker å reservere deg, kan du gjøre det ved å ringe gratis på 800 30 300 eller reservere deg på nett:


Endre kontaktinformasjon

Du får varsel på SMS eller e-post når du mottar brev i din digitale postkasse. Du kan endre kontaktinformasjonen (SMS og e-post) i din digitale postkasse eller på www.norge.no.

 

Hvorfor trenger jeg digital post når jeg har e-post?

Det offentlige kan ikke sende sensitiv informasjon, som for eksempel helseopplysninger, på e-post. Manglende kryptering i e-postløsninger gjør dette til en svært usikker kanal. Digital post er kryptert og er derfor en sikker kanal som nå innføres i alle landets kommuner.

På nettstedet www.velgdigitalpostkasse.no  finner du utfyllende informasjon om hva en sikker digital postkasse er og hvordan man bruker løsningen.

Sist endret 29.08.2016 14:10
Fant du det du lette etter?